Szefem kuchni z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu restauracji, kreowaniu niezwykłych doświadczeń kulinarnych, a także budowaniu skutecznych strategii foodowych.
Jest profesjonalistą, dla którego uśmiech gości, stanowiący niemy wyraz podziwu i podziękowania, jest motywacją do regularnego poszerzania wiedzy i doskonalenia umiejętności. Szacunek i poświęcenie ze strony zespołu przypominają mu, że prestiż i wyzwania na stanowisku szefa kuchni nie kończą się wraz z opuszczeniem murów restauracji.
Zdobywał doświadczenie za granicą i w kraju, m.in. w Hotel Radisson Szczecin. Następnie przyszedł upragniony czas, kiedy pierwszy raz powierzono mu otwarcie hotelu. Objął wówczas stanowisko szefa kuchni Hotelu Radisson Wrocław, gdzie zarządzał 35-osobowym zespołem. Później powierzono mu zadanie nadzorowania 55-osobowego zespołu Hotelu Radisson Kraków, gdzie stworzył bardzo modne wtedy surf & turf. Następnie ścieżka zawodowa prowadziła go przez podwoje hotelu Hilton Gardena w Krakowie, gdzie szefował i prowadził doskonały zespół. Jednocześnie w tym czasie rozwijał skrzydła jako właściciel firmy cateringowej Eventcook, która obsługiwała imprezy, a także kongresy nawet na 1200 osób.
Swój talent kulinarny eksplorował również w La klasa! – słodkiej krainie lodów tworzonych z pasji. Był współtwórcą marki lodów rzemieślniczych. Odpowiadał m.in. za opracowanie receptur, smaków i technologii.
Następny, ogromny sukces odniósł w Klasa Bistro. Restauracja według własnego konceptu była prowadzona na styl włoski. Wszystkie receptury były autorskie. Często miał okazję rozmawiać z gośćmi, co stwarzało rodzinną atmosferę i przenosiło na chwilę do jego ukochanych Włoch. W tym czasie powstał również autorski projekt 7Chwil by Piotr Pabisiak, czyli wyjątkowa kolacja degustacyjna oparta na doświadczeniu, wiedzy i pasji. Koncept został zbudowany dzięki umiłowaniu do tworzenia i zabawy smakami.
Ale to nie wszystko! Piotr Pabisiak prowadzi również hotelowe restauracje: Garner, Sushi & Grill Bar, Lobby Bar i Spice Bar.