Łukasz Cichy

Szef kuchni Restauracji Biała Róża i Restauracji Baster.

Kunsztu kulinarnego uczył się pod okiem najbardziej znanych i cenionych polskich szefów kuchni Adama Chrząstowskiego, Andrzeja Polana i Roberta Sowy, a miłość do gotowania wyniósł z domu – gospodarstwa rolnego pod Krakowem, gdzie po raz pierwszy miał styczność z małopolską tradycją kulinarną, i gdzie poznał wartość produktów pochodzących z uprawy ekologicznej lub własnej hodowli.

Od lat konsekwentnie promuje miejscową kuchnię i produkty regionalne. Inspiruje się starymi recepturami, studiuje lokalne tradycje i oddaje podróżom kulinarnym. Twierdzi, że przepisem na sukces jest pasja i ciągłe doskonalenie, a swoim doświadczeniem i wiedzą dzieli się jako nauczyciel w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie.

Finalista polskich i zagranicznych konkursów kulinarnych. Jedno z jego ostatnich osiągnięć to brązowy medal w krajowej selekcji Bocuse d'Or Poland 2021. W 2012 r. zdobył pierwsze miejsce w X Ogólnopolskim Konkursie Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la Cusine Martell oraz nominację do Kulinarnego Pucharu Polski.

Łukasz stoi na czele dwóch zespołów doświadczonych i zdolnych kucharzy; Restauracji Biała Róża i Restauracji Baster w Krakowie.

Formularz kontaktowy

Informujemy, iż odpowiedź na Państwa pytanie zostanie udzielona przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. na podany adres e-mail. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. dla celów udzielenia odpowiedzi. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do uzyskania odpowiedzi. Administratorem danych jest firma Las-Kalisz Sp. z o.o..

Kontakt

Organizator: Las Kalisz

ul. Krotoszyńska 1, 63-714 Kobierno

Telefon:  +48 62 725 42 70

E-mail:
rzecznik@mistrzostwadziczyzna.pl
Zgłoszenia:
zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl
Reklama:
reklama@mistrzostwadziczyzna.pl