Przewodniczący jury
Karierę gastronomiczną rozpoczął w rodzinnej Warszawie po ukończeniu Technikum Gastronomicznego na ul. Poznańskiej. Pracował i szefował w restauracjach hotelowych, m.in. hoteli; Europejski, Grand, Mercure Fryderyk Chopin, Polonia Palace, czy Pałac Sobańskich. Jest Fundatorem Fundacji Klubu Szefów Kuchni, uczestnikiem programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, laureatem oraz jurorem wielu konkursów krajowych i zagranicznych. Jest także autorem szeregu publikacji prasowych o tematyce gastronomicznej, jak również współautorem książki „Kucharz & Gastronom”. Jego pasją jest kuchnia francuska. Przez osiem lat pracował jako sous chef de cuisine z francuskimi szefami kuchni. Przez 14 lat był związany z firmą Nestlé, współtworzył Kuchnię Szkoleniowej Nestlé i konkurs kulinarny CHEF Culinary Cup. Prowadzi szkolenia, prezentacje i pokazy kulinarne w centrum szkoleniowym Nestlé w Warszawie, szerząc wiedzę o nowych produktach, trendach i technikach sztuki kulinarnej.