Jerzy Pasikowski

Przewodniczący jury


Karierę gastronomiczną rozpoczął w rodzinnej Warszawie po ukończeniu Technikum Gastronomicznego na ul. Poznańskiej. Pracował i szefował w restauracjach hotelowych, m.in. hoteli; Europejski, Grand, Mercure Fryderyk Chopin, Polonia Palace, czy Pałac Sobańskich. Jest Fundatorem Fundacji Klubu Szefów Kuchni, uczestnikiem programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, laureatem oraz jurorem wielu konkursów krajowych i zagranicznych. Jest także autorem szeregu publikacji prasowych o tematyce gastronomicznej, jak również współautorem książki „Kucharz & Gastronom”. Jego pasją jest kuchnia francuska. Przez osiem lat pracował jako sous chef de cuisine z francuskimi szefami kuchni. Przez 14 lat był związany z firmą Nestlé, współtworzył Kuchnię Szkoleniowej Nestlé i konkurs kulinarny CHEF Culinary Cup. Prowadzi szkolenia, prezentacje i pokazy kulinarne w centrum szkoleniowym Nestlé w Warszawie, szerząc wiedzę o nowych produktach, trendach i technikach sztuki kulinarnej.

Formularz kontaktowy

Informujemy, iż odpowiedź na Państwa pytanie zostanie udzielona przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. na podany adres e-mail. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. dla celów udzielenia odpowiedzi. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do uzyskania odpowiedzi. Administratorem danych jest firma Las-Kalisz Sp. z o.o..

Kontakt

Organizator: Las Kalisz

ul. Krotoszyńska 1, 63-714 Kobierno

Telefon:  +48 62 725 42 70

E-mail:
rzecznik@mistrzostwadziczyzna.pl
Zgłoszenia:
zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl
Reklama:
reklama@mistrzostwadziczyzna.pl