Bycie Szefem kuchni jest dla mnie tym samym, co bycie Ojcem.
W życiu przyświeca mi motto mojego dziadka Jana: „Co dajesz, to dostajesz”.
Pasjonat kuchni regionalnej w Hotelu Red*** w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Przygodę z gotowaniem rozpoczął w domu rodzinnym już w latach dziecięcych. Absolwent Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Od początku kariery zawodowej związany z Ziemią Świętokrzyską.
Po szkole zdobywał wiedzę w zakresie lodziarnictwa, wędliniarstwa i sztuki wędzarniczej. Pierwsze kroki w kuchni zaprowadziły go do Hotelu Gromada i Hotelu Echo w Cedzynie, Hotelu Qubus w Kielcach oraz Hotelu Tęczowy Młyn, gdzie miał możliwość stworzenia kuchni. Gościł tam wiele osobistości ze świata polityki, kultury i muzyki.
Uczestnik wielu konkursów kulinarnych na terenie całego kraju. Prowadzi szkolenia, seminaria oraz warsztaty dla uczniów i miłośników agroturystyki. Organizuje wiele konkursów dla młodego pokolenia adeptów sztuki kulinarnej. Bardzo szeroko współpracuje z wieloma szkołami gastronomicznymi w województwie świętokrzyskim i nie tylko. Ogromnym zaszczytem jest dla niego współpraca z Bocuse d'or Poland.
Magister Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie. Zdobyta tam wiedza bardzo dobrze się przekłada na pracę w zespołach kuchennych i nie tylko. Nie znosi monotonii, która przeszkadza mu w pracy. Ciągle szuka zmian w kuchni.
Prywatnie trochę domator. Lubi zwiedzać ciekawe miejsca związane z historią. Pasjonat piłki ręcznej i kibic drużyny Łomża Industria Kielce.