Ambasador kulinarny marki HoReCa Las-Kalisz.
Szef kuchni, prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland i wiceprezes stowarzyszenia Polska Inicjatywa Kulinarna. Ukończył technikum gastronomiczne przy ul. Poznańskiej w Warszawie oraz Wydział Filozofii Chrześcijańskiej Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie.
Pierwsze doświadczenia w branży gastronomicznej zdobywał podczas podróży do Niemiec, Grecji, Szwajcarii i Holandii. W 1992 r., po ukończeniu studiów, rozpoczął pracę w warszawskim hotelu Bristol, gdzie przeszedł wszystkie szczeble zawodowe jako kucharz. W 1996 r. rozpoczął pracę w nowo otwieranym hotelu Sheraton. Przez kolejne cztery lata zarządzał tam kuchniami restauracji SomePlace Else i Lalka.
W latach 1999–2000 był menedżerem i trenerem młodzieżowej kulinarnej reprezentacji Polski. W 2001 r. wyjechał do Chin, gdzie w Szanghaju zarządzał restauracjami Hunters i Tropicana, należącymi do Troy Group.
Po powrocie do kraju w 2003 r. objął stanowisko szefa kuchni i zastępcy dyrektora gastronomii w hotelu Rialto w Warszawie. Od 2007 do 2014 r. współtworzył restaurację Ancora w Krakowie, sześciokrotnie wyróżnioną w przewodniku Michelin. Od kwietnia 2014 r. do stycznia 2019 r. był szefem kuchni restauracji Ed Red w Krakowie i Warszawie, wyróżnionych przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin i Gault & Millau.
Współprowadził „Alfabet kulinarny Kurta Schellera” na antenie Polsatu. Samodzielnie prowadził też programy kulinarne emitowane na kanale Canal+ Kuchnia – „Adam po pracy” (trzy serie) oraz „Adam w sieci. Patenty i triki”.
Felietonista magazynu „Food Service”.
W 2011 r. został wybrany na głównego konsultanta kulinarnego w Departamencie Koordynacji Przewodnictwa Polski w Radzie Unii Europejskiej MSZ. Jako kucharz w okresie naszej prezydencji odpowiadał za utrzymanie standardów kulinarnych podczas wydarzeń wyższego szczebla organizowanych w Polsce przez MSZ, trening i przygotowanie imprez w siedzibie Rady Unii Europejskiej oraz promowanie kulinariów i polskich produktów.
Obecnie pracuje jako dyrektor kulinarny Hotelu Arłamów.