Certyfikowany, międzynarodowy juror konkursów kulinarnych w WorldChefs, ambasadorka Kulinarnego Pucharu Polski, właścicielka firmy szkoleniowo-doradczej dla gastronomii FPMS-Doradztwo Unijne, fundatorka fundacji Gastronomia na Obcasach, członkini Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.
Organizatorka konkursu im. Rafała Jelewskiego - Wielkopolski Kucharz Roku i innych wydarzeń kulinarnych w kraju i na świecie. Doradca ds. rynku HoReCa w oiekarni InterEuropol, członkini kapituły nagrody Hermesy Poradnika Restauratora. Propagatorka zdrowego żywienia dzieci na całym świecie oraz filantropka angażująca się w szereg akcji, głownie na rzecz walki z biedą i głodem na świecie, w tym akcji humanitarnej World Chefs Tour Against Hunger w RPA.
W 2017 r. za swoje zasługi na rzecz edukacji w gastronomii i rozwoju karier kucharzy odsłoniła tabliczkę w Alei Gwiazd Sztuki Kulinarnej w Ostrzeszowie.