Swoje pierwsze gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99 w Warszawie. Następnie trafił do Restauracji Sens i hotelu Intercontinental. W hotelu Westin Warsaw objął stanowisko zastępcy szefa kuchni.
W 2005 r. wygrał konkurs kulinarny Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej Martell, a w 2009 r. zwyciężył w konkursie „Kucharz – odkrycie roku”, organizowanym przez magazyn „Kuchnia”. W 2012 r. objął stanowisko executive chefa w City Parku, tworząc wspaniałą restaurację Cucina. W 2017 r. został wyróżniony przez prestiżowy przewodnik „Gault & Millau Polska”, otrzymując tytuł Szefa Jutra. W listopadzie 2018 r. miał zaszczyt reprezentować Polskę w prestiżowym konkursie kulinarnym Chefs en Or w Paryżu, a w 2019 r. zajął drugie miejsce w polskiej selekcji do międzynarodowego konkursu Bocuse d’Or.
W 2017 r. otworzył w Poznaniu autorską restaurację Autentyk Kuchnia i Ludzie, którą prowadził do 2022 r. Jest trenerem Bocuse Academy i przygotowuje adeptów sztuki kulinarnej do konkursów. Uczy młode pokolenie jak pracować efektywnie i gotować zgodnie ze sztuką kulinarną. Wraz z żoną Aleksandrą prowadzi studio kulinarne Chef's Table. Ambasador firmy Koppert Cress w Polsce.