Szef kuchni restauracji Filipa 18 Food Wine Art. w Krakowie
Zdobył nominację na Szefa Kuchni Tradycyjnej Gault & Millau 2019 Polska, laureat Złotego Ślimaka Slow Food Polska V, ukończył szkolenie w Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie.
Zawodowe osiągnięcia:
- I miejsce w Ogólnopolskim Konkursie „Spotkanie ze ślimakiem”, Zakopane 2004 r.,
- V miejsce w Ogólnopolskim Konkursie ,,Spotkanie ze ślimakiem”, Warszawa 2005 r.,
- III miejsce w Konkursie Kulinarnym Black Box, Gdynia 2005 r.,
- II miejsce w Festiwal Kuchni Francuskiej, Poznań; start w konkursie Sielawa Blues, 2007 r.
Gotował dla prezydenta Polski Bronisława Komorowskiego, prezydenta Niemiec Christiana Wulffa, prezydenta Bułgarii Georgia Pyrwanowa, kanclerza Niemiec Gerharda Schrödera, prezydenta Ukrainy Wiktora Juszczenko, prezydenta USA George’a Busha, a także dla dla uczestników wyborów Miss World 2006 i sportowców: Roberta Kubicy, Kamila Stocha, Grzegorza Krychowiaka, Mariusza Wacha, Mateusza Masternaka i całej drużyny CRACOVIA.
Po 12 latach w Wierzynku zdecydował się objąć stery w kameralnej restauracji Filipa 18 Food Wine Art w wyjątkowym miejscu, tuż obok Starego Kleparza w Krakowie.