Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie.
W zawodzie od 1990 roku. Szef kuchni, który od młodości wiedział, jak pokieruje swoją karierą. Uczył się od najlepszych, a następnie sam znalazł się wśród nich ze swoimi przepisami w publikacji zbiorowej „Od kuchni”.
Jak mówi, w prowadzonej przez niego restauracji Hotelu BoniFaCio nie ma miejsca na nudę. Stawia na lokalne produkty wysokiej jakości. Lubi znać proces ich produkcji. Uwielbia swoją pracę, nie widzi jej żadnych wad i radzi, aby edukację zawodową zacząć od klasyki.
Pracował w hotelu Polonia-Metropol, restauracji U Fukiera i jednym z hoteli Syrena. Był szefem kuchni w restauracjach La Boheme w Warszawie i La Boheme Country w Chojnowie, w restauracji hotelu Sielanka w Warce oraz w Bistro Pigalle w Warszawie. Obecnie jest szefem kuchni w Hotelu BoniFaCio w Sochocinie.