Bogumił Przybylak

Bogumił Przybylak, juror MPwD 2024
Swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w gdyńskim Zespole Szkół Hotelarsko–Gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły wyjechał do Wielkiej Brytanii, gdzie pracował w restauracjach o fine diningowym profilu. Dopiero pobyt w Irlandii ukształtował go jednak zawodowo. To tam nauczył się tego, co jest ważne w gotowaniu. Pod okiem szefa kuchni Paula Flynna w restauracji The Tannery tworzył dania, w których smak, sezonowość i tożsamość regionalna były kluczem do perfekcji.


Po powrocie do Polski objął stanowisko zastępcy szefa kuchni w poznańskim Hotelu Sheraton, co otworzyło mu drzwi do kolejnych sukcesów. Po dwóch latach otrzymał propozycję, by swoim doświadczeniem wesprzeć pracę szefa kuchni w hotelu Arłamów. Kolejnym sukcesem okazało się podjęcie pracy na stanowisku szefa kuchni w restauracji The Time, gdzie wraz z zespołem otrzymał w 2023 r. rekomendację Michelin.

Jak sam mówi dopiero wszystko przed nim, a każdy dzień to dla niego nowe wyzwanie.

Formularz kontaktowy

Informujemy, iż odpowiedź na Państwa pytanie zostanie udzielona przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. na podany adres e-mail. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. dla celów udzielenia odpowiedzi. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do uzyskania odpowiedzi. Administratorem danych jest firma Las-Kalisz Sp. z o.o..

Kontakt

Organizator: Las Kalisz

ul. Krotoszyńska 1, 63-714 Kobierno

Telefon:  +48 62 725 42 70

E-mail:
rzecznik@mistrzostwadziczyzna.pl
Zgłoszenia:
zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl
Reklama:
reklama@mistrzostwadziczyzna.pl