Miłośnik kuchni francuskiej, a także darów lasu i produktów sezonowych. Doświadczenie zdobywał w Polsce i Francji. Od 2014 r. do chwili obecnej jest szefem kuchni i współtwórcą restauracji Muga w Poznaniu.
Artur Skotarczyk został wybrany regionalnym szefem roku 2016 według „Gault & Millau”. Restauracja Muga zdobyła trzy czapki w przewodniku „Gault & Millau Polska" w 2017 r., a Artur Skotarczyk został nominowany do ogólnopolskiego tytułu Szef Roku.
Członek Polskiej Kadry Narodowej -National Culinary Team, gdzie jako zastępca kapitana zdobył wraz z kadrą brązowy i srebrny medal na kulinarnych mistrzostwach świata w 2018 r. w Luksemburgu.
Przewodnik „Gault & Millau Polska” w 2019 r. ponownie nominował Artura Skotarczyka do ogólnopolskiego tytułu Szef Roku. Restauracja Muga w 2023 r. została nagrodzona prestiżową gwiazdką Michelin.