FAQ

1. Gdzie mam pobrać formularz zgłoszeniowy na Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie?

2. Czy zapisy, które nie znalazły się w regulaminie można konsultować z Organizatorami?

  • Tak. Wszelkie zgłoszenie prosimy przekazywać na adres mailowy: zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl. Wszelkie kwestie techniczne będą wyjaśniane zarówno w witrynie Mistrzostw, jak i na fanpage’u na Facebooku (@mistrzostwadziczyzna), aby równy dostęp do tego mieli wszyscy uczestnicy konkursu.

3. Czy Organizator zapewnia mięso na same Mistrzostwa?

  • Tak. Organizator zapewnia surowiec mięsny podczas samego konkursu finałowego. Umożliwia również zakup z 50% zniżką surowca przed Mistrzostwami na potrzeby prób i testów dań. Szczegółowych informacji udziela Stanisław Wojtysiak pod adresem e-mail: Stanislaw.wojtysiak@las-kalisz.pl lub telefonicznie pod numerem 695 939 333.

4.    Gdzie odbędzie się konkurs?

  • Konkurs odbędzie się na terenie Międzynarodowego Centrum Targowo-Kongresowego EXPO Kraków (ul. Galicyjska 9, 31-586 Kraków) przy okazji targów HORECA i GASTROFOOD.

5.    O której godzinie rozpocznie się konkurs.

  • Dokładna godzina rozpoczęcia konkursu zostanie podana przez Organizatora w późniejszym terminie.

6.    Czy uczestnicy ponoszą koszty noclegu i wyżywienia?

  • Koszty noclegu i wyżywienia uczestników są ponoszone przez Organizatora konkursu.

7.    Czy uczestnicy ponoszą koszt składników obowiązkowych, które muszą użyć podczas drugiego etapu konkursu w dniu 17.11.2022 r.?

  • Nie, uczestnicy nie ponoszą kosztów składników obowiązkowych w dniu finału konkursu 17.11.2022 r. Zostaną one dostarczone przez organizatora i na jego koszt.

8.    Do kiedy należy przesyłać zgłoszenia do konkursu?

  • Termin przesyłania zgłoszeń w trzeciej edycji Mistrzostw Polski w Dziczyźnie upływa o północy 9.10.2022 r.

9.    Kto dostarczy główne składniki na finał konkursu, który odbędzie się 17.11.2022 r.?

  • Główne składniki dostarczy organizator konkursu, firma Las Kalisz sp. z o.o. z Tomnic k. Krotoszyna.

10.    Czy mięso może być wcześniej zamarynowane?

  • Nie.

11.    Czy mięso może być poddane wcześniejszej obróbce?

  • Mięso nie może być poddane żadnej wcześniejszej obróbce termicznej.

12.    Czy mięso może zostać oczyszczone z błon i kości?

  • Tak, mięso może zostać wcześniej oczyszczone z błon i kości, pod warunkiem, że zabieg ten nie będzie miał na celu nadania kształtu.

13.    Czy dodatki warzywne, skrobiowe mogą być poddane wcześniejszej obróbce?

  • Warzywa i owoce mogą być jedynie obrane, ale nie pokrojone. Nie mogą także stanowić gotowego półproduktu do wykorzystania w potrawie.

14.    Czy można nabyć mięso do prób przed konkursem u Organizatora?

  • Tak. Uczestnicy i kandydaci mają możliwość zakupu mięsa w promocyjnej cenie z 50% zniżką. Szczegółowych informacji udziela Stanisław Wojtysiak pod adresem e-mail: Stanislaw.wojtysiak@las-kalisz.pl lub telefonicznie pod numerem 695 939 333.

Formularz kontaktowy

Informujemy, iż odpowiedź na Państwa pytanie zostanie udzielona przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. na podany adres e-mail. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. dla celów udzielenia odpowiedzi. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do uzyskania odpowiedzi. Administratorem danych jest firma Las-Kalisz Sp. z o.o..

Kontakt

Organizator: Las Kalisz

ul. Krotoszyńska 1, 63-714 Kobierno

Telefon:  +48 62 725 42 70

E-mail:
rzecznik@mistrzostwadziczyzna.pl
Zgłoszenia:
zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl
Reklama:
reklama@mistrzostwadziczyzna.pl