2. Czy zapisy, które nie znalazły się w regulaminie można konsultować z Organizatorami?
Tak. Wszelkie zgłoszenie prosimy przekazywać na adres mailowy: zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl. Wszelkie kwestie techniczne będą wyjaśniane zarówno w witrynie Mistrzostw, jak i na fanpage’u na Facebooku (@mistrzostwadziczyzna), aby równy dostęp do tego mieli wszyscy uczestnicy konkursu.
3. Czy Organizator zapewnia mięso na same Mistrzostwa?
Tak. Organizator zapewnia surowiec mięsny podczas samego konkursu finałowego. Umożliwia również zakup z 50% zniżką surowca przed Mistrzostwami na potrzeby prób i testów dań. Szczegółowych informacji udziela Stanisław Wojtysiak pod adresem e-mail: Stanislaw.wojtysiak@las-kalisz.pl lub telefonicznie pod numerem 695 939 333.
4. Gdzie odbędzie się konkurs?
Konkurs odbędzie się na terenie Międzynarodowego Centrum Targowo-Kongresowego EXPO Kraków (ul. Galicyjska 9, 31-586 Kraków) przy okazji targów HORECA i GASTROFOOD.
5. O której godzinie rozpocznie się konkurs.
Dokładna godzina rozpoczęcia konkursu zostanie podana przez Organizatora w późniejszym terminie.
6. Czy uczestnicy ponoszą koszty noclegu i wyżywienia?
Koszty noclegu i wyżywienia uczestników są ponoszone przez Organizatora konkursu.
7. Czy uczestnicy ponoszą koszt składników obowiązkowych, które muszą użyć podczas drugiego etapu konkursu w dniu 17.11.2022 r.?
Nie, uczestnicy nie ponoszą kosztów składników obowiązkowych w dniu finału konkursu 17.11.2022 r. Zostaną one dostarczone przez organizatora i na jego koszt.
8. Do kiedy należy przesyłać zgłoszenia do konkursu?
Termin przesyłania zgłoszeń w trzeciej edycji Mistrzostw Polski w Dziczyźnie upływa o północy 9.10.2022 r.
9. Kto dostarczy główne składniki na finał konkursu, który odbędzie się 17.11.2022 r.?
Główne składniki dostarczy organizator konkursu, firma Las Kalisz sp. z o.o. z Tomnic k. Krotoszyna.
10. Czy mięso może być wcześniej zamarynowane?
Nie.
11. Czy mięso może być poddane wcześniejszej obróbce?
Mięso nie może być poddane żadnej wcześniejszej obróbce termicznej.
12. Czy mięso może zostać oczyszczone z błon i kości?
Tak, mięso może zostać wcześniej oczyszczone z błon i kości, pod warunkiem, że zabieg ten nie będzie miał na celu nadania kształtu.
13. Czy dodatki warzywne, skrobiowe mogą być poddane wcześniejszej obróbce?
Warzywa i owoce mogą być jedynie obrane, ale nie pokrojone. Nie mogą także stanowić gotowego półproduktu do wykorzystania w potrawie.
14. Czy można nabyć mięso do prób przed konkursem u Organizatora?
Tak. Uczestnicy i kandydaci mają możliwość zakupu mięsa w promocyjnej cenie z 50% zniżką. Szczegółowych informacji udziela Stanisław Wojtysiak pod adresem e-mail: Stanislaw.wojtysiak@las-kalisz.pl lub telefonicznie pod numerem 695 939 333.