Szef kuchni restauracji Sublima w Kołobrzegu, która została wyróżniona w przewodniku Gault & Millau oraz „Poland 100 Best Restaurants”. Członek Klubu Szefów Kuchni oraz współtwórca inicjatywy Szefowie Zachodniego Wybrzeża.
Miłośnik kuchni francuskiej, ceniący jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską.
Bezustannie zachwyca swoją kreatywnością dbając jednocześnie o rozwój swój i swoich współpracowników poprzez prezentacje w licznych konkursach i wydarzeniach kulinarnych.
Hołduje najwyższej jakości co widać we wszystkim co robi.
Jest pasjonatem produktów lokalnych i organizatorem wielu kolacji degustacyjnych poświęconych ich promowaniu.
Fach zdobywał pod okiem mistrzów kuchni z Austrii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych. Zawodową karierą rozpoczął w Międzyzdrojach, skąd pochodzi, w czterogwiazdkowym Hotelu Amber Baltic. Umiejętności kształcił także w Hotelu Klimczok w Szczyrku. Prawdziwy zwrot w karierze stanowiła współpraca z obiektem Villa Sedan w Sopocie, gdzie objął posadę szefa kuchni i zdobywał coraz to większe rzesze miłośników swojej kuchni.Był również szefem kuchni Hotelu Łeba w Łebie i Hotelu Royal Baltic w Ustce oraz Hotelu Leda w Kołobrzegu. Tamtejsza restauracja La Maison została włączona w poczet Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego oraz zdobyła rekomendację Slow Food Polska. W 2018 r. otrzymała jeszcze jedną prestiżową nagrodę, „Hermesa Kulinarnego”, przyznawaną przez redakcję „Poradnika Restauratora”.
Jest sędzią w wielu prestiżowych konkursach w Polsce, takich jak Kreator Sztuki Kulinarnej Primerba Cup, Potyczki Kujawsko-pomorskie i Kulinarny Puchar Polski 2013. Członek zespołu jurorskiego Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego od pierwszej edycji tego konkursu w 2021 r.