Tomasz Purol


Kucharz z bogatym doświadczeniem zawodowym, które zdobywa od ponad 19 lat w różnych miejscach w Polsce, m.in. w: Park Hotelu w Poznaniu i Szczecinie, poznańskim Hotelu Brovaria, hotelu Remes w Opalenicy, hotelu Best Western Symfonia w Osjakowie, restauracji Concordia Taste, a ostatnio w hotelu Blow Up 5050 Hall w Poznaniu.
 
Obecnie jest szefem kuchni w Academy Bocuse d’Or Poland i trenerem polskiego reprezentanta do finałów Bocuse d’Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego świata. Zwycięzca i laureat wielu prestiżowych konkursów w Polsce i zagranicą. Zdobywca złotego medalu Drużynowych Mistrzostw Europy Młodych Kucharzy we Włoszech w 2000 r. oraz dwóch brązowych medali Reprezentacji Narodowej w Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu w 2002 r. oraz Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie w 2012 r.

Na małym ekranie zadebiutował w pięknym stylu, zwyciężając V edycję programu TOP CHEF w 2015 r. W 2016 r. powrócił do telewizji i wystąpił w roli mentora gwiazd w jesiennej odsłonie programu „Top Chef. Gwiazdy od kuchni”.

Autor książki kulinarnej „Warzywniak. Zapomniane smaki”.

Formularz kontaktowy

Informujemy, iż odpowiedź na Państwa pytanie zostanie udzielona przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. na podany adres e-mail. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. dla celów udzielenia odpowiedzi. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do uzyskania odpowiedzi. Administratorem danych jest firma Las-Kalisz Sp. z o.o..

Kontakt

Organizator: Las Kalisz

ul. Krotoszyńska 1, 63-714 Kobierno

Miejsce konkursu: Ilonn Hotel

ul. Szarych Szeregów 16, 60-462 Poznań

Telefon:  +48 62 725 42 70

E-mail:
rzecznik@mistrzostwadziczyzna.pl
Zgłoszenia:
zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl
Reklama:
reklama@mistrzostwadziczyzna.pl