FAQ

1. Gdzie mam pobrać formularz zgłoszeniowy na Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie?

  • Formularz dostępny jest pod linkiem: https://bit.ly/2Rsvdug . Formularz dotyczy edycji 2019r. Zgłoszenia do 25.02.2019r.

2. Czy zapisy które nie znalazły się w regulaminie można konsultować z Organizatorami?

  • Tak. Wszelkie zgłoszenie proszę przekazywać na adres mailowy: zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl . Wszelkie kwestie techniczne będą odwrotnie też publikowane na stronie jak i fan page’u, aby równy dostęp do tego mieli wszyscy uczestnicy konkursu.

3. Czy Organizator zapewnia mięso na same Mistrzostwa?

  • Tak. Organizator zapewnia surowiec mięsny podczas samego konkursu finałowego. Umożliwia również zakup surowca przed Mistrzostwami dla prób i testów dań.

4.    Gdzie odbędzie się konkurs?

  • Konkurs odbędzie się na terenie Pałacu w Orli (Orla 50, 63-720 Orla 50).

5.    O której godzinie rozpocznie się konkurs.

  • Dokładna godzina rozpoczęcia konkursu zostanie podana przez Organizatora w późniejszym terminie.

6.    Czy uczestnicy ponoszą koszty noclegu i wyżywienia?

  • Koszty noclegu i wyżywienia są ponoszone przez Organizatora konkursu.

7.    Czy uczestnicy ponoszą koszt składników obowiązkowych które muszą użyć podczas drugiego etapu konkursu w dniu 15.03.2019

  • Nie, uczestnicy nie ponoszą kosztów składników obowiązkowych  w dniu konkursu 15.03.2019.

8.    Do kiedy należy przesyłać zgłoszenia do konkursu?

  • Termin przesyłania zgłoszeń upływa w dniu 25.02.2019.

9.    Kto dostarczy główne składniki na konkurs który odbędzie się w dniu 15.03.2019.

  • Główne składniki dostarczy organizator firma Las Kalisz Sp. z o.o.

10.    Czy mięso może być wcześniej zamarynowane?

  • Nie.

11.    Czy mięso może być poddane wcześniejszej obróbce?

  • Mięso nie może być poddane żadnej wcześniejszej obróbce termicznej.

12.    Czy mięso może być oczyszczone z błon i kości?

  • Tak, mięso może być wcześniej oczyszczone z błon i kości pod warunkiem, iż zabieg ten nie będzie nie będzie miał na celu nadania kształtu.

13.    Czy dodatki warzywne, skrobiowe mogą być poddane wcześniejszej obróbce?

  • Warzywa i owoce mogę być jedynie obrane, ale nie pokrojone. Nie mogą także stanowić gotowego półproduktu do dania.

14.    Czy można nabyć mięso do prób przed konkursem u Organizatora?

  • Tak. Uczestnicy i kandydaci mają możliwość kupna mięsa (w promocyjnej cenie na hasło: Memoriał). Szczegóły pod numerem telefonu: +48 62 725 42 70

Formularz kontaktowy

Informujemy, iż odpowiedź na Państwa pytanie zostanie udzielona przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. na podany adres e-mail. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. dla celów udzielenia odpowiedzi. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do uzyskania odpowiedzi. Administratorem danych jest firma Las-Kalisz Sp. z o.o..

Kontakt

Organizator: Las Kalisz

ul. Krotoszyńska 1, 63-714 Kobierno

Miejsce konkursu: Pałac w Orli

Orla 50 50, 63-720 Orla 50

Telefon:  +48 62 725 42 70

E-mail:
rzecznik@mistrzostwadziczyzna.pl
Zgłoszenia:
zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl
Reklama:
reklama@mistrzostwadziczyzna.pl