2. Czy zapisy które nie znalazły się w regulaminie można konsultować z Organizatorami?
Tak. Wszelkie zgłoszenie proszę przekazywać na adres mailowy: zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl . Wszelkie kwestie techniczne będą odwrotnie też publikowane na stronie jak i fan page’u, aby równy dostęp do tego mieli wszyscy uczestnicy konkursu.
3. Czy Organizator zapewnia mięso na same Mistrzostwa?
Tak. Organizator zapewnia surowiec mięsny podczas samego konkursu finałowego. Umożliwia również zakup surowca przed Mistrzostwami dla prób i testów dań.
4. Gdzie odbędzie się konkurs?
Konkurs odbędzie się na terenie Pałacu w Orli (Orla 50, 63-720 Orla 50).
5. O której godzinie rozpocznie się konkurs.
Dokładna godzina rozpoczęcia konkursu zostanie podana przez Organizatora w późniejszym terminie.
6. Czy uczestnicy ponoszą koszty noclegu i wyżywienia?
Koszty noclegu i wyżywienia są ponoszone przez Organizatora konkursu.
7. Czy uczestnicy ponoszą koszt składników obowiązkowych które muszą użyć podczas drugiego etapu konkursu w dniu 18.03.2020
Nie, uczestnicy nie ponoszą kosztów składników obowiązkowych w dniu konkursu 18.03.2020.
8. Do kiedy należy przesyłać zgłoszenia do konkursu?
Termin przesyłania zgłoszeń upływa w dniu 29.02.2020.
9. Kto dostarczy główne składniki na konkurs który odbędzie się w dniu 18.03.2020.
Główne składniki dostarczy organizator firma Las Kalisz Sp. z o.o.
10. Czy mięso może być wcześniej zamarynowane?
Nie.
11. Czy mięso może być poddane wcześniejszej obróbce?
Mięso nie może być poddane żadnej wcześniejszej obróbce termicznej.
12. Czy mięso może być oczyszczone z błon i kości?
Tak, mięso może być wcześniej oczyszczone z błon i kości pod warunkiem, iż zabieg ten nie będzie nie będzie miał na celu nadania kształtu.
13. Czy dodatki warzywne, skrobiowe mogą być poddane wcześniejszej obróbce?
Warzywa i owoce mogę być jedynie obrane, ale nie pokrojone. Nie mogą także stanowić gotowego półproduktu do dania.
14. Czy można nabyć mięso do prób przed konkursem u Organizatora?
Tak. Uczestnicy i kandydaci mają możliwość kupna mięsa (w promocyjnej cenie na hasło: Memoriał). Szczegóły pod numerem telefonu: +48 62 725 42 70