Andrzej Jakomulski

Szef kuchni restauracji Sublima w Kołobrzegu. Członek Klubu Szefów Kuchni oraz inicjatywy Szefowie Zachodniego Wybrzeża.


Miłośnik kuchni francuskiej, ceniący jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską.

Bezustannie zachwyca swoją kreatywnością dbając jednocześnie o rozwój swój i swoich współpracowników poprzez prezentacje w licznych konkursach i wydarzeniach kulinarnych.

Hołduje najwyższej jakości co widać we wszystkim co robi.

Jest pasjonatem produktów lokalnych i organizatorem wielu kolacji degustacyjnych poświęconych ich promowaniu.

Fach zdobywał pod okiem mistrzów kuchni z Austrii, Tajlandii i Stanów Zjednoczonych. Zawodową karierą rozpoczął w Międzyzdrojach, skąd pochodzi, w czterogwiazdkowym Hotelu Amber Baltic. Umiejętności kształcił także w Hotelu Klimczok w Szczyrku. Prawdziwy zwrot w karierze stanowiła współpraca z obiektem Villa Sedan w Sopocie, gdzie objął posadę szefa kuchni i zdobywał coraz to większe rzesze miłośników swojej kuchni.

Był również szefem kuchni Hotelu Łeba w Łebie i Hotelu Royal Baltic w Ustce oraz Hotelu Leda w Kołobrzegu.
Jest sędzią w wielu prestiżowych konkursach w Polsce, takich jak Kreator Sztuki Kulinarnej Primerba Cup, Potyczki Kujawsko-pomorskie i Kulinarny Puchar Polski 2013. 


Członek zespołu jurorskiego Mistrzostw Polski w Dziczyźnie – Memoriału Mariana Tarnawskiego od pierwszej edycji tego konkursu w 2019 r.



Formularz kontaktowy

Informujemy, iż odpowiedź na Państwa pytanie zostanie udzielona przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. na podany adres e-mail. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. dla celów udzielenia odpowiedzi. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do uzyskania odpowiedzi. Administratorem danych jest firma Las-Kalisz Sp. z o.o..

Kontakt

Organizator: Las Kalisz

ul. Krotoszyńska 1, 63-714 Kobierno

Telefon:  +48 62 725 42 70

E-mail:
rzecznik@mistrzostwadziczyzna.pl
Zgłoszenia:
zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl
Reklama:
reklama@mistrzostwadziczyzna.pl