Piotr Mielczarek

Piotr Mielczarek to należący do młodego pokolenia szef kuchni. Swoją edukację rozpoczął od praktyk w 2002 roku.

Doświadczenie zdobywał w kraju, ale także za granicą m.in w Wielkiej Brytanii, Grecji czy Francji. 

Odbył szkolenia oraz praktyki w renomowanych miejscach: w Ashanti International School of Culinary Arts, Le Cordon Bleu w Londynie, w Kurt Scheller Academy, Dominique Ansel Bakery London. 

Jest wielkim miłośnikiem tradycji i prostoty, uwielbia polskie tradycyjne smaki i klasyczne francuskie techniki gotowania.  
W 2016 zdobył tytuł Mistrza w zawodzie kucharz. Juror wspierający sędziów technicznych w Kulinarnym Pucharze Polski 2018. 

Juror i współorganizator pierwszej edycji Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie 2019. 

Obecnie mieszka we Francji, gdzie pracuje pod okiem najlepszych szefów kuchni, wyróżnionych gwiazdkami Michelin, miedzy innymi w Restauracji La Table* w Lille.

Formularz kontaktowy

Informujemy, iż odpowiedź na Państwa pytanie zostanie udzielona przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. na podany adres e-mail. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. dla celów udzielenia odpowiedzi. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do uzyskania odpowiedzi. Administratorem danych jest firma Las-Kalisz Sp. z o.o..

Kontakt

Organizator: Las Kalisz

ul. Krotoszyńska 1, 63-714 Kobierno

Telefon:  +48 62 725 42 70

E-mail:
rzecznik@mistrzostwadziczyzna.pl
Zgłoszenia:
zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl
Reklama:
reklama@mistrzostwadziczyzna.pl